Bekæmpelse af junkmails

Det er vigtigt at kende forskellen mellem junk- og spammails.

Spammails er dem du reelt set ikke har tilmeldt dig, mens junkmails er dem du faktisk har "skrevet under på" gerne at ville modtage - oftest i forbindelse med konkurrencer, hvor man accepterer kilometervis af betingelser.

Mange firmaer laver netop konkurrencer med henblik på, at lokke en masse privat information ud om folk, og sælger da disse infomationer til interesserede købere. Typisk vil junkmails være meget enslydende, dvs. du måske får daglige tilbud om lån, telefoner m.m., mens spammails kommer sporadisk med forskelligt indhold og mistænksomme links. Junkmails vil du derfor enten direkte eller indirekte have accepteret at modtage.

Junkmails kan vi i mindre grad stille noget op imod, da de typisk følger gængse standarder og tilbyder frameldelse. Derfor vil det ofte ikke hjælpe, at justere dine spamfiltres styrke.

Der er gerne følgende to muligheder:

- At du følger de forskellige frameldelseslinks, som du kan komme i nærheden af.
- At du opretter en ny emailkonto (adresse) sideløbende, som du over en periode tager i brug som ny primær konto.

Vi fraråder desuden, at man markerer junkmails som spam, da dette vil svække spamfilterets funktionalitet og give store gener i forbindelse med mail-indeksering.