Skal jeg vælge POP3 eller IMAP?

Når du opretter en ny mailkonto i dit mail program (f.eks. Outlook) bliver du spurgt om du vil oprette en POP3 eller en IMAP konto. POP3 er oftest valgt som standard og derfor vælger de fleste den.

POP3

POP3 fungerer på den måde at når du åbner dit mailprogram så henter den alle de mails der ligger på serveren, ned på den computer du sidder på. Herefter slettes dine mails fra serveren. På den måde har vi ikke mulighed for at tage en backup af dine mail, hvis du skulle have brug for at få genskabt nogle mails.

Du vil kun have mulighed for at se dine mail på denne ene computer. Skulle uheldet være ude og computeren går i stykker, da vil vi ikke være i stand til at gendanne dine mails. De vil være tabt

IMAP

IMAP er en nyere version der blot læser dine mails fra serveren. Den går ikke ind og fjerner noget fra serveren. Dette giver dig mulighed for at opsætte din mail på flere computere, tablets og telefoner. Du vil også kunne se dine mails via din webmail uanset hvor du er i verden. Det vil nu også være muligt for os at tage backup af dine mails, og du vil ikke komme i en situation, hvor mails går tabt af den ene eller anden årsag.

Konklusionen må være

Du bør vælge IMAP når du skal opsætte en ny mailkonto. Især hvis du benytter flere computere til at tjekke den samme mailkonto.

Du kan dog ikke bare ændre en POP3 konto til en IMAP konto. Du skal oprette din konto på ny i dit mail program. Du må ikke slette POP3 kontoen, så vil alle dine mails gå tabt. Når den ny IMAP konto er oprettet ved siden af den gamle POP3 konto, kan du kopiere alle dine mails over på den nye IMap konto.