Det er muligt at registrere .com, .net eller registrere .dk domæner med internationale tegn (kaldet IDN) f.eks. æ, ø, å eller europæiske tegn som f.eks. é, dog har det den ulempe, at nogle mailprogrammer ikke kan håndtere disse internationale tegn, og derfor skal man oversætte sit domænenavn til en såkaldt PUNY kode.

Eksempelvis hvis du har domæne.dk, skulle du i stedet anvende xn--domne-ura.dk.

Af den årsag, foreslår vi gerne, at man benytter et domæne uden æ, ø eller å, som sit maildomæne.

Ofte benyttes domæner med internationale tegn til at stille besøgende videre til en side uden internationale tegn.
Hvert websted har en "IP-adresse”, et langt id-nummer, som computere bruger til at finde webstedet. Lange numre er svært at huske, og derfor bruger vi domænenavne. Domain Name System (DNS) er et særligt system til at oversætte mellem numre og domænenavne.

Desværre er det muligt at udnytte svagheder i dette system. Forbrydere kan bortlede internetbrugere, der forsøger at nå et websted, eller de kan opsnappe brugernes emails. DNSSEC er en signeringsmetode, der kan gøre DNS mere sikkert. Det kan f.eks. forhindre angreb fra hackere i at dirigere trafik til andre sites.

Enavns DNS servere, også kaldet navneservere, hedder følgende.

ns1.dotserv.com
ns2.dotserv.com
ns1.dotserv.net
ns2.dotserv.net

Administrerer enavn ikke dit domæne, er det vigtigt du sørger for, at alle fire DNS servere er installeret for dit domæne, sådan vi kan sikre den bedste tilgængelighed til dit domæne.

Du får DNSSEC på dit domænenavn helt gratis og automatisk. Vi er f.eks. startet med alle .dk domæner, og vi arbejder på højtryk for også at signere alle andre domænetyper indenfor den nærmeste fremtid.

Du skal derfor ikke foretage dig noget særligt. Du må gerne kontakte os for at høre, hvornår din domænetype bliver DNSSEC hos os.
Hvis du oplever misbrug, eller ønsker at klage over et domæne hos os, bedes du kontakte os på: abuse@dotserv.com
Vi behandler de ordrer vi modtager med det samme (også i weekenden), således at domænenavnet ikke bliver registreret til anden side.

Det er dog afhængigt af hvilken type domænenavn man køber, hvornår det fremkommer som "optaget" hvis man søger på navnet. Således tager det normalt ca. 2-4 timer inden DK-Hostmaster har registreret et .dk domæne navn, mens det tager max 1-2 timer inden et .com, .net eller .org domæne fremkommer som optaget. Dog er dit navn reserveret, når du har afsendt din bestilling, og du risikerer ikke at en anden kan registrere samme navn.

Hvis du er i tvivl om, hvor længe det tager for lige netop dit domæne, kan du henvede dig til vores support.

Under fanen DOMÆNE kan du tjekke om det ønskede domæne er ledigt.

 

Når du har fundet et ledigt domæne kan du vælge at det blot skal parkeres. 

Dvs. at du har købt rettighederne til domænet så der ikke er andre der kan benytte det. Hvis du ønsker at der skal være en hjemmeside på skal du tilkøbe et webhotel der passer dine behov. Er du kun interesseret i at benytte mail og ikke have en hjemmeside kan du nøjes med at købe et mailhotel.

For at flytte et domæne til os, du har hos en anden udbyder, skal du gå til fanen DOMÆNE og SØG efter domænet, i søgefeltet. Er det f.eks. domain.dk, bør du skrive domain i søgefeltet og sætte flueben i .dk, i formularen nedenfor.

Der er forskellige procedurer for flytningen, alt efter domæneendelsen (f.eks. .dk).  Er der specielle krav, vil du blive spurgt til yderligere information, under bestillingen.

Hvis du har købt et domænenavn, er det vigtigt at vide, at du indtil videre, kun har registreret retten til det navn og ikke yderligere services. 

Er der behov for en hjemmeside og/eller email, kan dette tilknyttes, ved at besøge vores produktsider:

Web og mail

Kun mail

Er der kun behov for DNS eller en pegning, kan det bestilles her:

DNS og pegning

For at opsige et domæne skal du skrive til os eten via kontaktsiden eller via email: support@enavn.dk.

Husk at nævne domænenavn(e) samt gerne et fakturanummer for produktet.

Dine priser

Vores primære motivation er at give dig et stærkt og sikkert miljø, som gør dig i stand til at realisere dine drømme til en overkommelig pris.

Kontrolpanel

Alle vores løsninger kommer med et brugervenligt og kraftfuldt kontrolpanel, så kan du administrere dine løsninger uden stor teknisk viden.

Renere miljø

Vi arbejder konstant på integration af hardware med lavspændings processorer og på optimering af kold luftstrøm i vores datacenter.

Teknisk viden

Vi stiller vores mangeårige tekniske erfaring til rådighed for dig. Har du brug for råd eller hjælp til dine løsninger, kan du altid regne med os.

Sikkerhed

Vi har stor fokus på sikkerhed og beskyttelse af dine data, og derfor bruger vi den seneste generation af firewall løsninger i vores netværk.

Backup

Vi tager backup af alle dine data på regelmæssig basis på flere fysiske lokationer. Er uheldet ude, har du derfor altid en brugbar backup.

Support

Har du brug for hjælp eller råd, så er vores supportteam altid klar til at yde professionel hjælp. Det er som at have sin egen dedikerede it-afdeling.

Datacenter

Vores eget private datacenter med redundant net og strøm er overvåget 24/7 af kvalificerede medarbejdere, der hurtigt tager hånd om evt. problemer.